
ADİGEY Çerkes Sanatçılar Sergisi
20 - 31 Mayıs 2014
Abdullah Bersirov
Ramazan Huajev
Nurbiy Lovpaçe
Feliks Petuvaş
Kat Teuçej
Sultan Umarov

1966-2014 Sanayi Fotoğrafları Sergisi
07 - 19 Nisan 2014

Ersin Alok
1937 yılında doğan Ersin Alok, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ile I.I.T.I Akademisi Ticaret ve Gazetecilik Bölümlerini bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Enstitüsü'nün kuruluşunu yaptı. Sanat uğraşına resimle başlayan Alok, 1967 yılında profesyonel olarak fotoğrafa başladı. Alok, Endüstri Fotoğrafçılığı konusunda önemli çalışmalar yaptı. Arkeolojik ve Mimari Fotoğraf çekimi konusunda gerçekleştirdiği buluşlarıyla da ünlüdür. Türkiye'de, ilk olarak 360 derecelik görüşle, eskiz olarak fotoğraf çekimini gerçekleştirdi (1986) Dünyanın çeşitli yerlerinde derin su dalışları yaparak fotoğraflar çekti. İlk Kızıldeniz dalışını gerçekleştiren Türk fotoğraf sanatçısıdır. V. Paris Bienali'nde "Absurd" anlatımı içinde Birincilik Ödülü aldı. Ardından Roma, Brüksel, Sofya, Varşova ve ABD Barkley birincilikleri geldi. 1989'da Dünya Fotoğrafçıları Birliği, Helsinki'de Alok'a Asya'yı temsil etme hakkını verdi ve Alok üç arkadaşıyla birlikte DOĞA temalı Panoromik Üçgen Sergisini açtı. Ses kayıtları konusunda yaptığı çalışmalarla Ses Arşivi oluşturdu. Ayrıca beş milyona yakın diadan oluşan arşiviyle Türkiye'nin ilk DIABANK'ını kurdu (1967). Alok'un bugüne dek 24 kitabı yayınlandı. Alok, dokümanter film konusunda da çalışmalar yapmaktadır. Kendisinin keşfi olan Doğu Anadolu Kaya Üstü resimleri yaklaşık olarak 10.000'in üstündedir. Bugüne kadar Yeni Zelanda ve Güney Kutbu dışında her yerde Prehistorik ve Antropolojik araştırmalar yaptı. Himayalalar'da ve Hindu & Budist mabetlerde "Yaşamın Paylaşılması ve Seksüel Davranışlar" konusunda da araştırmaları oldu. Sanata etki eden olay ve olguları derinlemesine inceleyen Alok, dünya çapında onlarca konferans düzenledi. Kadrajına yansıyan her ayrıntıya sanatsal bir boyut kazandıran Alok’un arşivinde 11 milyonu aşkın görsel ve dia çalışması bulunuyor.

Neriman Şairoğlu - Resim Sergisi
18 Mart - 05 Nisan 2014
Neriman Şairoğlu
İstanbul'da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim bölümünden DEKANLIK BAŞARI ÖDÜLÜ alarak mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede Resim dalında yüksek lisansını tamamladı.
Neriman Şairoğlu kolaj tekniğiyle gerçekleştirdiği soyutlamalarıyla dikkat çekiyor. Çalışmalarında bu tekniğin getirdiği farklı dokular, değişik biçim ve ifade olanaklarına yönelik arayışlar ve üçüncü boyutu yakalama arzusu göze çarpıyor. Canlı renkler, yüksek kontrastlar ve keskin geçişlerle, sanatçı iç dünyasının heyecanlarını ve gerilimlerini tuvale aktarırken, izleyiciyi de benzer bir serüvene dahil etmeyi hedefliyor.
Şimdiye kadar yüzlerce öğrencisiyle birlikte değişik yerlerde sergi açan birçok fuarlara ve festivallere katılan sanatçı ilk kez açtığı kişisel sergisiyle yıllarca biriktirdiği emeğini görücüye çıkarıyor.

Polat Canpolat - Mask Sergisi
03-15 Mart 2014

Polat Canpolat
2005'te Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bolümü, Sahne Tasarımı Anasanatdalı'ndan mezun oldu.
O zamana kadar, tasarımları, kukla ve maskeleri bolum sergilerinde bulundu. 2003' te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda tasarım asistanlığı yaptı.
2004 - 2009 tarihleri arasında, İzmir Sanat Qocuk Tiyatrosu'nda, 2006-2010 tarihleri arasında, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, sahne dekor, kostüm ve aksesuar tasarımlarını ve uygulamalarını yaptı.
2011' den itibaren de Theatron Sanat Merkezi'nde sanat koordinatörü ve "Maske Yapım Kursu" eğitmeni olarak çalışmaktadır. Maske sanatı üzerine verdiği eserleri, karma sergilerde bulunmuştur.

Hüseyin Kandemir, Resim Sergisi
03 Şubat - 15 Şubat 2014

Hüseyin Kandemir
Her sanatçı, tarih içinde sanatın kendi dönemine ait özelliklerini yansıtır. Minyatür tarzı resim, Türk resim sanatında klasik bir yere oturtulmuş, kopyacılık yöntemiyle Cumhuriyet sonrası kendine bir yer edinememiştir. Sanatçı Hüseyin Kandemir’in yürekli, yaratıcı, yenilikçi ve kendine özgün fırçasıyla, minyatür sanatını kendi kalıpları içinde sıcak ve dost bir yaklaşımla resim sanatımıza kazandırma çabasını göstermektedir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray ve saray çevresini, seyahatleri, eğlenceleri ve dini konuları ele alan minyatür sanatçıları, halka ve yaşantısına sıcak bakmamış ve onları konu dışında tutmuştur. “Halkın yaşantısına, onun sosyo-ekonomik konularına göre oturtamayan bir üslup zamanla yok olmaya mecburdur” görüşüyle hareket eden sanatçı, eserlerini cumhuriyet sonrası bize bu güzel ülkeyi bırakan kahramanlara, dolayısıyla Kurtuluş Savaşına ve onlara kuvvet veren Anadolu insanına ithaf etmiştir.
Her sanatçı gücünü geçmişten alır. Hüseyin Kandemir de geçmişin ünlü minyatür sanatıyla Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ulu önder Atatürk’ü buluşturmuş ve 2000’li yıllara girerken, cumhuriyetin kurulma mücadelesi verildiği yılları tüm detaylarıyla gelecek nesillere hatırlatmak amacıyla, bu dönemin zor koşullarını ve duygularını eserlerinde işlemiştir. Sanatçı bunu yaparken de gücünü Anadolu halkından, Atatürk’ün deyişiyle “milletin efendisi”nden almıştır. Son yıllarda çalışmalarını kağıt üzerine suluboya tekniği ile minyatür/peyzaj konularında eserler veren sanatçı minyatür resim sanatını başka bir boyuta taşımaktadır.
1959 yılında Karaman’da doğan sanatçı, 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünden mezun, yüksek lisans programını da aynı fakültede Çini Ana Sanat Dalında yapmıştır.