2014.08.11-karma-resim-onizleme

Karma Resim Sergisi

11 - 30 Ağustos 2014

Başak Türker

Betül Şedele

Mehtap Can

Özge Uz

Saadet Fatinoğlu

Serenay Baydere

Sergiyi Gezmek için Tıklayınız
cerkes-sergisi-sergi-gorseli

ADİGEY Çerkes Sanatçılar Sergisi

20 - 31 Mayıs 2014

Abdullah Bersirov

Ramazan Huajev

Nurbiy Lovpaçe

Feliks Petuvaş

Kat Teuçej

Sultan Umarov

Sergiyi Gezmek için Tıklayınız
ersin-alok-sergi-kapak

1966-2014 Sanayi Fotoğrafları Sergisi

07 - 19 Nisan 2014

ersin-alok

Ersin Alok

1937 yılında doğan Ersin Alok, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ile I.I.T.I Akademisi Ticaret ve Gazetecilik Bölümlerini bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Enstitüsü'nün kuruluşunu yaptı. Sanat uğraşına resimle başlayan Alok, 1967 yılında profesyonel olarak fotoğrafa başladı. Alok, Endüstri Fotoğrafçılığı konusunda önemli çalışmalar yaptı. Arkeolojik ve Mimari Fotoğraf çekimi konusunda gerçekleştirdiği buluşlarıyla da ünlüdür. Türkiye'de, ilk olarak 360 derecelik görüşle, eskiz olarak fotoğraf çekimini gerçekleştirdi (1986) Dünyanın çeşitli yerlerinde derin su dalışları yaparak fotoğraflar çekti. İlk Kızıldeniz dalışını gerçekleştiren Türk fotoğraf sanatçısıdır. V. Paris Bienali'nde "Absurd" anlatımı içinde Birincilik Ödülü aldı. Ardından Roma, Brüksel, Sofya, Varşova ve ABD Barkley birincilikleri geldi. 1989'da Dünya Fotoğrafçıları Birliği, Helsinki'de Alok'a Asya'yı temsil etme hakkını verdi ve Alok üç arkadaşıyla birlikte DOĞA temalı Panoromik Üçgen Sergisini açtı. Ses kayıtları konusunda yaptığı çalışmalarla Ses Arşivi oluşturdu. Ayrıca beş milyona yakın diadan oluşan arşiviyle Türkiye'nin ilk DIABANK'ını kurdu (1967). Alok'un bugüne dek 24 kitabı yayınlandı. Alok, dokümanter film konusunda da çalışmalar yapmaktadır. Kendisinin keşfi olan Doğu Anadolu Kaya Üstü resimleri yaklaşık olarak 10.000'in üstündedir. Bugüne kadar Yeni Zelanda ve Güney Kutbu dışında her yerde Prehistorik ve Antropolojik araştırmalar yaptı. Himayalalar'da ve Hindu & Budist mabetlerde "Yaşamın Paylaşılması ve Seksüel Davranışlar" konusunda da araştırmaları oldu. Sanata etki eden olay ve olguları derinlemesine inceleyen Alok, dünya çapında onlarca konferans düzenledi. Kadrajına yansıyan her ayrıntıya sanatsal bir boyut kazandıran Alok’un arşivinde 11 milyonu aşkın görsel ve dia çalışması bulunuyor.

Sergiyi Gezmek için Tıklayınız
neriman-sairoglu-kapak

Neriman Şairoğlu - Resim Sergisi

18 Mart - 05 Nisan 2014

Neriman Şairoğlu

İstanbul'da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim bölümünden DEKANLIK BAŞARI ÖDÜLÜ alarak mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede Resim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Neriman Şairoğlu kolaj tekniğiyle gerçekleştirdiği soyutlamalarıyla dikkat çekiyor. Çalışmalarında bu tekniğin getirdiği farklı dokular, değişik biçim ve ifade olanaklarına yönelik arayışlar ve üçüncü boyutu yakalama arzusu göze çarpıyor. Canlı renkler, yüksek kontrastlar ve keskin geçişlerle, sanatçı iç dünyasının heyecanlarını ve gerilimlerini tuvale aktarırken, izleyiciyi de benzer bir serüvene dahil etmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar yüzlerce öğrencisiyle birlikte değişik yerlerde sergi açan birçok fuarlara ve festivallere katılan sanatçı ilk kez açtığı kişisel sergisiyle yıllarca biriktirdiği emeğini görücüye çıkarıyor.

Sergiyi Gezmek için Tıklayınız
polat-canpolat-kapak

Polat Canpolat - Mask Sergisi

03-15 Mart 2014

polat-canpolat

Polat Canpolat

2005'te Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bolümü, Sahne Tasarımı Anasanatdalı'ndan mezun oldu.

O zamana kadar, tasarımları, kukla ve maskeleri bolum sergilerinde bulundu. 2003' te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda tasarım asistanlığı yaptı.

2004 - 2009 tarihleri arasında, İzmir Sanat Qocuk Tiyatrosu'nda, 2006-2010 tarihleri arasında, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, sahne dekor, kostüm ve aksesuar tasarımlarını ve uygulamalarını yaptı.

2011' den itibaren de Theatron Sanat Merkezi'nde sanat koordinatörü ve "Maske Yapım Kursu" eğitmeni olarak çalışmaktadır. Maske sanatı üzerine verdiği eserleri, karma sergilerde bulunmuştur.

Sergiyi Gezmek için Tıklayınız